Kuntsin säätiö

Kuntsin säätiö

Konsuli Simo Kuntsi (1913-1984) perusti vuonna 1970 nimeään kantavan Kuntsin säätiön ja toi 121 teoksen taidekokoelmansa entiseen kotikaupunkiinsa Vaasaan. Säätiön perustamisvuonna Kuntsi teki Vaasan kaupungin kanssa sopimuksen, jossa kaupunki sitoutui säilyttämään kokoelman kaupungissa ja järjestämään tilat taideteoksille.

Säätiön toiminta-ajatuksena on tarjota yleisölle mahdollisuus tutustua oman ajan taiteeseen sekä kerätä ja esitellä kuvataiteen uusia ja lähimenneisyyden ilmiöitä.

Kuntsin säätiön hallituksen puheenjohtajana toimi elämänsä ajan konsuli Simo Kuntsi. Säätiön hallitukseen kuuluvat Ateneumin taidemuseon, Vaasan kaupungin ja Suomen Taiteilijaseuran edustajat. Lisäksi hallitusta on täydennetty muilla asiantuntijoilla.

Kuntsin säätiön hallitus

Säätiön puheenjohtajana toimii Markku Lumio ja sen jäseniä ovat varapuheenjohtaja, Vaasan kaupungin edustaja, Anne-Marie Viinamäki, Suomen taiteilijaseuran edustaja, Teemu Mäki (Helsinki), Kansallisgallerian edustaja Risto Ruohonen (Helsinki), asiantuntijajäsen Susanna Kuningas (Helsinki), sihteeri, säätiön asiamies Anne-Maj Salin, ja Kuntsin suvun edustaja Hannele Kuntsi-Aalto.

Kuntsin säätiön hallituksen pitkäaikaiset jäsenet taiteilija Kauko Lehtinen (1925-2012, Turku) ja taiteilija Veikko Takala (1923-2008, Vaasa) nimettiin marraskuussa 2007 Kuntsin säätiön hallituksen kunniajäseniksi.

Yhteydenotot ja tiedustelut: asiamies Anne-Maj Salin, Annemaj.salin(a)gmail.com, 0405905524.

https://www.kuntsinsaatio.fi/