Hae näyttelyaikaa Vaasan taidehalliin 2022

Hae näyttelyaikaa Vaasan taidehalliin 2022

 

Taiteilijat ja taiteilijaryhmät voivat hakea näyttelyaikoja Vaasan taidehalliin. Vuoden 2022 näyttelyiden hakuaika päättyy sunnuntaina 11.4.2021 klo 23.59.

Vaasan taidehallin näyttelyt esittelevät uusia taidemuotoja, kokeilevaa taidetta, visuaalisen kulttuurin rajapintoja sekä ajankohtaisia kulttuurisia ilmiöitä. Näyttelyissä voidaan nivoa yhteen kulttuurin eri ilmiöitä ja taidetta, ja ne täydentävät Vaasan kaupungin museoiden näyttelytarjontaa ja rikastavat vaasalaista kulttuurielämää. Valinnassa painotetaan erityisesti taiteellista tasoa, hyvin valmisteltua näyttelysuunnitelmaa ja mahdollisuutta tarjota näyttelyaikaa uransa alkupuolella oleville taiteilijoille.

Yksi Taidehallin hakuajoista toteutetaan tällä hakukierroksella uudella tavalla Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Onko suunnitelmasi tapahtumallinen, paikallinen, poikkitaiteellinen tai –tieteellinen – mistä kohtaa taiteen ja kulttuurin kenttää tahansa; hae näyttely/tapahtuma-aikaa ja merkitse hakulomakkeeseen tällöin rasti kohtaan ”Kulttuuripalvelut”. Näyttely/tapahtuma-aika sekä toteutustapa eroavat muista taidehallin näyttelyajoista siten, että toteuttajan valitsee Kulttuuripalveluiden tiimi, joka on tarvittaessa mukana myös toteutuksessa. Valinnassa painottuvat osallisuus, tapahtumallisuus, yllätyksellisyys ja taiteelliset arvot.

Voit osallistua avoimeen näyttelyhakuun jättämällä sähköisen hakemuksen hakuaikana. Hakemukseen liitetään näyttelysuunnitelma, teoskuvia, hakijoiden ansioluettelot ja toivomus näyttelyajasta. Jos hakemus sisältää video- tai äänimateriaalia, se tulee sisällyttää linkkinä joko näytteeseen tai kokonaiseen teokseen, joka on katsottavissa internetissä (esim. Vimeo, Youtube).

Vaasan taidehallin näyttelymaksu on 750€. Vaasan taidehalli vastaa tilan avoinnapidosta, teosten vakuutuksista näyttelyn ajan sekä avajaisista ja tiedottamisesta käytäntöjensä mukaisesti. Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn tuotanto- ja kuljetuskustannuksista, näyttelyn ripustamisesta Vaasan taidehallin henkilökunnan avustuksella sekä tiedotusmateriaalin valmistelusta (tiedoteteksti ja tiedotuskuvat).

Vaasan taidehalli sijaitsee Vaasan ydinkeskustassa kaupungintalon yhteydessä (Senaatinkatu 1 D). Näyttelytila on kooltaan noin 230 m².

Sähköinen haku, näyttelytilan esittely, pohjakaava ja tilakuvia.

Tieto näyttelyajasta lähetetään hakijoille viimeistään 31.5.2021.

Lisätietoja hausta:

amanuenssi Anna Franck

anna.franck(a)vaasa.fi

040 6725415