Elokuussa opastettuja kierroksia ja asiantuntijaluento museoissa

Tikanojan taidekodissa ja Kuntsin modernin taiteen museossa järjestetään elokuussa opastettuja kierroksia, luento ja performansseja, jotka liittyvät esillä oleviin näyttelyihin.

 

Tikanojan taidekodissa esillä olevaan näyttelyyn Poppelikuja ja muita teoksia Emil Aaltosen kokoelmasta liittyen kuullaan asiantuntijaluento keskiviikkona 12.8. klo 15.

 

Taiteenkeräilijä Emil Aaltosesta ja hänen kokoelmansa taideaarteista kertoo Tampereen Pyynikinlinnassa sijaitsevan Emil Aaltosen museon johtaja Mika Törmä. Luento pidetään suomeksi ja tilaisuudessa on paikkoja enintään 35 osallistujalle. Museon pääsymaksuun sisältyvälle luennolle on mahdollista hankkia lippuja saman päivän aikana klo 10 lähtien.

 

Tikanojan taidekodissa järjestetään myös opastettu kierros Kokoelmasta näyttelyksi keskiviikkona 19.8. klo 15. Kierroksen aikana amanuenssit Anna Franck ja Nina Takala esittelevät sekä Emil Aaltosen kokoelmaa, että Keräilijällä kylässä -näyttelyn. Kierros pidetään suomeksi.

Tikanojan taidekodin näyttelyt ovat esillä 23.8. saakka.

Kuntsilla voi seurata performanssia

Kuntsin modernin taiteen museon By Nature –näyttelyssä voi elokuun aikana seurata prosessitaideteoksen valmistumista ja osallistua kuraattorin kierrokselle.

Taiteilija John Courtin pitkäkestoiset performanssiesitykset ovat lauantaina 1.8. ja 29.8. klo 11-17.

Näyttelystä ja siinä mukana olevista pohjalaisista tai alueella vaikuttavista nykytaiteilijoista kertoo kuraattori Marcus Lerviks lauantaina 1.8. klo 13–14. Kuraattorin kierros on monikielinen ja se pidetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Näyttely on esillä Kuntsin modernin taiteen museossa 30.8. saakka.

 

Museoiden opastuksille voidaan ottaa enintään 20 osallistujaa. Opastetut kierrokset sisältyvät pääsylipun hintaan ja ovat avoimia kaikille. Näyttelyihin suunniteltu oheisohjelma toteutetaan, jos koronavirustilanne ja ohjeistukset sen elokuussa sallivat.