Tikanojan taidekodin kolmanteen kerrokseen avautuu 19.5. uusi pedagoginen Tessun tila

 Yhteistyössä Vaasan kaupunginteatterin kanssa rakennettu avoin tila on osa lasten ja nuorten taidekasvatuksellista toimintaa. 

Avoin pedagogiikkatila on suunniteltu erityisesti leikkimielisille ja se on nimetty Tikanojan perheeseen kuuluneen Tessu -saksanpaimenkoiran mukaan.

Frithjof ja Ruusa Tikanoja avioituivat 19.5.1918, ja perhe kasvoi kahdeksanlapsiseksi.  Vanhempiensa tavoin lapset olivat musikaalisesti ja taiteellisesti lahjakkaita. Lastenhuoneet sijaitsivat talon kolmannessa kerroksessa, joka oli lasten omaa valtakuntaa. Myös lastenhuoneiden seiniä somistivat taideteokset.

Vuonna 1951 vaasalainen taidemesenaatti, kauppaneuvos Tikanoja lahjoitti merkittävän taidekokoelmansa Vaasan kaupungille. Kodista tuli taidemuseo, jossa on siitä lähtien painotettu lasten ja nuorten taidekasvatusta tärkeänä osana toimintaa.

Idea pedagogisesta tilasta tuli Tikanojan perheeltä. Heille on edelleen tärkeää, että taidekoti on yhteiskunnan kulttuurikuvaa korostava sekä harrastuksia kohentava ja täydentävä tila.

– Tikanojan tahtoa kunnioittaen jälkipolvet saavat nyt nauttia merkittävästä taideperinnöstä.

Yhteistyössä Vaasan kaupunginteatterin kanssa rakennetun tilan avaavat 19.5. klo 17.30-19 museotoimenjohtaja Elina Bonelius Vaasan kaupungin museoista ja Vaasan kaupunginteatterin johtaja Seppo Välinen. Tilassa on mehutarjoilu ja omatoiminen photobooth-kuvaus mahdollisuus selfie-tyyliin.