Alexander Salvesen näyttley viimeistä viikkoa esillä Taidehallissa – artist talk su 29.10 klo 14.

Alexander Salvesen: In Visibilis V 26.8-29.10.2023

Näyttely on viimeistä viikkoa esillä, ehtii vielä!

 

Artist talk su 29.10 klo 14.

Taiteilija kertoo teoksistaan ja työskentelytavastaan.

 

In Visibilis V -näyttely on järjestykseltään viides osa Alexander Salvesenin In Visibilis -otsikolla toteutettua teossarjaa.

 

Näyttelysarja on monitaiteellinen neonvaloa, piirrosta, maalausta, veistosta ja videota yhdistelevä näyttelykokonaisuus, jonka punaisena lankana toimii erilaiset viivat. Näyttelyn teokset pohtivat valon, pintojen heijastusten ja jälkikuvien havaintokokemuksen kautta monimutkaista suhdettamme näkyvään ja näkymättömään maailmaan, jossa elämme.

 

Salvesenin työskentelyn lähtökohtana on ollut suoran mustan viivan tekeminen valkoiselle paperille, siitä syntyneet viivapiirrokset sekä erilaiset binääriset viivakoodit. Pysty- ja vaakasuorat viivat ovat jälkiä ajasta ja liikkeestäni paperilla, ja ovat usein väkivaltaisiakin rajanvetoja eri tilojen välillä. Mustavalkoiset viivakoodit kantavat merkitystä myös eräänlaisena tietokoneiden kielenä, joka on kehitetty markkinatalouden tehostamiseen ollen samalla ihmismielelle lukukelvotonta. Binäärisyys liittyy myös keskusteluihin ihmisestä, metsästä, yleisen tekoälyn kehityksestä ja suhteestamme kiehuvaan maailmaan. Näyttelyn osana nähdään myös videoteos In Transit, joka on toteutettu yhdessä äänitaiteilija ja säveltäjä Walter Sallisen kanssa.

 

Sarjan aiemmat näyttelyt ovat In Visibilis I, Galleria Saskia (Tampere, 2021), In Visibilis II, Drawing Gallery D5 (Helsinki, 2021–2022), In Visibilis III, Reflektor (Malmi, Helsinki, 2022) In Visibilis IV, Taidekeskus Ahjo, (Joensuu, 2023).